autenticitate

Pentru Feminine Lab, Autenticitatea este începutul, calea și sfârșitul tuturor lucrurilor. Este începutul deoarece aspectul autentic al Spiritului nostru a fost cel care ne-a reunit în această comunitate. Este calea pentru că împreună și susținându-ne unii de ceilalți vom parcurge drumul descoperirii de sine învățând, creând, experimentând autentic. Este sfârșitul pentru că fiecare pas parcurs este o mască căzută, o descoperire individuală și colectivă a uneia dintre miile de aspecte ale autenticității Ființei.

Autenticitatea necesită cunoaștere, acceptare și manifestare.

Descoperirea autenticității este echivalentă cu descoperirea de sine. Când nu mai suntem mulțumiți de identificarea noastră cu imaginea din oglindă începem să căutăm răspunsuri la întrebarea “Cine sunt eu?”. Astfel începe călătoria noastră de la a fi o imagine egotică, fragmentată, confuză spre o imagine a plenitudinii propriului potențial. Cunoașterea este ceea ce mintea noastră mititică trebuie să învețe să accepte. Dincolo de spaimele, fricile, conceptele mental-emoționale învechite și diforme îngrămădite haotic în mintea noastră se află adevărul despre cine suntem și ce căutăm. Autenticitatea și conștiența de sine merg mână în mână căci fără să știi cine ești autenticitatea rămâne ascunsă sub măștile egotice.  

autenticitate

Acceptarea de sine este poate printre cele mai grele lucruri pe care le avem de făcut. Ne place să credem despre noi că suntem cei mai buni, mai frumoși, mai deștepți motiv pentru care refuzăm să credem că noi suntem în același timp și răi, urâți și inadecvați. Oricât am nega ceea ce nu ne convine știm, la nivel interior, că Totul Ființei noastre este format și din alb și din negru, și din Lumină și din Întuneric. Acceptarea aspectelor Umbrei noastre, este pasul necesar spre autenticitate căci în lipsa ei, continuăm să rămânem fragmentați și copleșiți de conflictul interior. Autenticitatea necesită o profundă iubire de sine și te poți iubi doar atunci când accepți  totalitatea fragmentelor ce compun Întregul Ființei tale.

Manifestare este testul nostru suprem în exprimarea propriei autenticității. Manifestarea vizează fundamentul relațiilor noastre și tocmai din acest motiv putem adesea să fim temători. Știm că fiind autentici nu mai suntem conformi iar această lipsă de conformism riscă să arunce în aer întreaga noastră viață. Manifestarea autenticității ne confruntă în fiecare clipă cu întrebarea “Cui îi spunem NU?”. Spunem nu lumii, care ne cere să fim așa cum am fost până mai ieri sau spunem nu Ființei noastre? Spunem nu falsității, lipsei de iubire, conflictelor sau spunem nu adevărului, iubirii, armoniei pe care tocmai le-am descoperit în noi? Spunem nu imaginii în care suntem manifestarea întregului nostru potențial sau spunem nu imaginii în care suntem un suflet neputincios, victimă a sorții și vicisitudinilor vieții? Autenticitatea este naturalețea de a fi, manifestarea în deplină armonie cu noi înșine, cu ceilalți, cu Universul, cu și în Întreg.

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.

    One Thought on “Autenticitatea”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *