banii vorbesc

De curând, în cadrul unei întâlniri Feminine Lab, am făcut o constelație pe tema banilor. Banii vorbesc despre multe lucruri, dar mai ales despre noi înșine și credințele noastre. Și, pentru că aceasta este o temă valabilă pentru multe dintre noi, am considerat că este binevenit să vă împărtășesc din înțelegerile noastre. 

Banii vorbesc despre energia vieții

În ciuda percepției, cum că banii sunt foițe de hârtie divers colorate, banii sunt o energie în mișcare. Surprinzător sau nu, energia banilor are, în sine, o mare componentă feminină. Atunci când nu este distorsionată de mintea noastră, această energie are o blândețe, un spirit jucăuș și, aș putea spune, chiar senzual. Ea te cheamă, te ademenește să-i intri în joc pentru a te părăsi atunci când crezi că ai apucat-o. Din acest motiv, energia banilor nu poate fi înțeleasă cu adevărat la nivel mintal. Doar inima și sufletul deschis o pot înțelege cu adevărat. Aparținând vieții, energia banilor are rolul de a asigura transferul armonios dintre “un prea plin” și un “gol”. Altfel spus, ea ne vorbește despre a dărui și a primi. Când sufletul nostru se eliberează de credința lipsei de merit, a sacrificiului și a austerității, crează golul necesar pentru a primi energia banilor și a abundenței.

Banii vorbesc despre credință

Cu toții ne dorim bani datorită faptului că ei ne conferă siguranță, confort și apreciere. De aceea, credința noastră este că ei sunt sursa fericirii noastre. Gândind astfel, transformăm banii dintr-un efect într-o cauză, dintr-un rezultat într-un scop, dintr-un act al firescului într-un act al controlului. Și, pentru că suntem ceea ce gândim (credem) merită să ne întrebăm două lucruri. Primul este – Cred că merit să am bani? Al doilea este – Cred că fericirea mea depinde de bani sau invers? Nu vă lăsați păcălite de minte ci mergeți în adâncul vostru și întrebați-vă Umbra. Vorbind cu ea veți afla adevărul și blocajul care vă ține în loc.

Banii vorbesc despre visele noastre

Lipsa banilor are, pentru multe dintre noi, darul de a ne spulbera visele.“Dacă am bani o să fac .. oho, câte nu aș face!” ne spunem de multe ori. Și, așa cum banii nu vin, la fel nu mai vin nici visele noastre. Încetăm să mai visăm, să fim creative, intuitive. Încetăm să ne mai lăsăm sufletul să cânte pentru că nu avem bani. Astfel, ne privăm de putere personală, stimă și iubire de sine. Și, o facem atât de mult, până când ajugem să credem că nu merităm. Dar, să ne aducem aminte că noi suntem creatoarele realității noastre, și că, prin legea atracției, realitatea va urma întotdeauna visul. Visul conține intrinsec bani, așa că, nu renunțați la visele voastre. Dacă ele sunt o chemare a sufletului, dacă prin ele considerați că vă împliniți și vă desăvârșiți ca ființă, credeți cu tărie în ele și nu le dați drumul orice ar fi. 

Banii vorbesc despre A fi

Deoarece sunt o energie a vieții, banii au o mare legătură cu manifestarea autenticității și puterii personale. Ambele aspecte transced planul egotic al minții și ne conduc spre credința despre noi înșine, despre asumarea acelui “A fi”, a lui “Eu sunt ceea ce sunt”. Și, de aici, ajungem la o altă întrebare – Care este menirea mea în această viață? / Cum pot să contribui/să ajut? Atunci când ajungem să fim în armonie cu menirea noastră, când darurile noastre se manifestă pe deplin, banii devin un dar pe care universul ni-l oferă pentru a putea și noi să-l dăruim mai departe. Din acest motiv, banii ne vorbesc despre o formă de recunoștință față de noi însene și Creația din care facem parte. Așa că, haideți să avem curajul să fim, în ochii noștrii, manifestarea întregului potențial divin. Să fim în slujba noastră și a lumii căci banii vor fi cu noi. 

Evoluția personală

Dharma și karma personală își pun amprenta asupra relației pe care o avem cu banii. Unii avem drepturi divine la bani mai mari, alții mai mici. Însă oricum ar fi, relația noastră cu banii face parte din procesul nostru evolutiv. Fie că sunt mulți sau puțini, lecția lor este îndreptată întotdeauna spre noi însene, spre abilitatea noastră de a crea și a manifesta. De aceea, majoritatea dintre noi, suntem purtate de ritmul vieții prin perioade de bogăție și de lipsă financiară. Doar trăind și experimentând ambele fațete putem să ajungem la adevărata esență a acestei energii. Vă îndemn să fiți recunoascătoare pentru ceea ce experimentați astăzi. Iubiți-vă și pentru putința și pentru neputința voastră pentru că, doar în acest mod, se poate sări pragul spre o nouă înțelegere și conștiință. 

Conectarea cu energia banilor

Coborâți în interiorul sufletului vostru și chemați energia banilor. Vizualizați această energie în fața ochilor voștri și lăsați-o să vă scalde, să vă inunde ființa. Percepeți energia lor și permiteți-vă să fiți una cu ea. Viața înseamnă abundență, naturalețe și simplitate. Dansați cu această energie, dansați cu viața și îngăduiți-i să vă poarte în fluxul ei. Visați și consolidați-vă credința că meritați să fiți abundența și să o trăiți din plin. Trăiți bucuria de a fi parte a acestui magic proces în care primiți și dăruiți această energie. 

Și, pentru că ne plac exercițiile….

vă recomand unul dintre ele. Spuneți de 3 ori cu voce tare și repetați câte zile considerați: 

Iubesc banii! Atrag banii! Respect banii! Simt și înțeleg energia banilor!

Iubesc, atrag, câștig și primesc bani pe toate căile, cu ușurință și bucurie, atât cât este optim și benefic pentru mine pe toate planurile, cu voia lui Dumnezeu, spre binele meu suprem!

Fac afacerea optimă, cu câștigul optim, cu angajații optimi, cu clienții optimi, în mediul optim, cu bucurie! Investesc și câștig bani din investiții! Cheltuiesc banii cu bucurie, cu voia lui Dumnezeu, spre binele suprem pe toate planurile!

Amin

Preluare din „Implementare programe pozitive” – Dragoș Argeșanu

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.