Calea transformării

Pentru porni pe calea transformării de sine este nevoie de acea primă scânteie care să aprindă în tine dorința de a schimba acele aspecte profunde interioare pe care le știi sau nu, alteori doar le intuiești. Știi că au nevoie de vindecare, au nevoie de armonizare și de integrare. De ce? Pentru că doar așa îți vei găsi și menține echilibrul interior care să te ajute să accepți ceea ce se întâmplă cu serenitate, cu grație. Așa „se așează lucrurile în matca lor.” Așa te vei putea bucura pe deplin de viață.

„Omul este foc; legea lui, asemenea legii oricărui foc, este de a dizolva (învelișul său) și de a se uni cu izvorul de care este despărțit.” — Sfântul Martin

Punctul de plecare pentru această transformare este acceptarea Luminii și Întunericului ca parți integrante ale noastre. Altfel spus e nevoie de conștientizarea, acceptarea și confruntarea cu blândețe a tuturor acele aspecte ascunse în Umbră. A-ți asuma un astfel de parcurs înseamnă transformare și schimbare. Înseamnă dorința de creștere a nivelului de conștiință. Ne punem în postura de a fi proprii noștri alchimiști. Și, ce face alchimistul interior? Aduce lumină și vindecare propriului suflet. E muncă de căutare, descoperire și acceptare, care-ți cere să iubești orice ai găsi adânc îngropat în propria-ți Umbră.

Asumarea conștientă a propriului drum este o cale pe care sufletele curajoase și-o asumă chiar și atunci când nu știu exact ce-i așteaptă sau unde anume îi va duce.

Calea transformării de Sine e o cale a focului! Spun foc pentru că el e un elementul de putere și ai nevoie de ea. Mai spun foc pentru că el are acea putere de a arde tot ce-i stă în cale. Dar, în același timp are puterea de a amplifica, de a spori tot ceea ce crești. Focul e un simbol al purificării, al regenerării, al schimbării, al transformării. Focul este peste tot! Îl simți în razele călduțe ale soarele care răsare, în sclipirea stelelor și a Lunii. Este în flacăra lumânărilor. Este în inima compleșită de iubire.

A te avânta pe calea transformării este o provocare a sufletului. Sau așa cum spune o poveste sufită e chemarea lui Dumnezeu ce a fost ascunsă în inima inimii și pe care o auzi la un moment dat. Este un dans al focului în care te arunci întrezărind vâlvătăile, dar la care nu renunți când ele prind putere și dogoresc. Accepți că e un dans în care ritmurile se pot schimba brusc, pe neașteptate. E un dans în care te arunci singur. E personal. E unic. Este un solo pe care doar tu vei ajunge să-l cunoști. Odată ce știi că acest dans este pentru tine, în mod uneori miraculos, apare și sprijinul. Iar acest ajutor poate veni în toate felurile și modurile. Poate fi un om care deja dansează propriul dans al focului. Poate fi rugăciunea unui preot. Poate fi o comunitate de suflete conștiente animate de o dorință comună. Poate fi cadența versurilor lui Rumi sau cuvintele lui Gibran. Poate fi refrenul unui cântec. Tot așa ajutorul poate veni sub forma unor tehnici sau terapii alternative.

„Nu respingeți elementele. Apa calmează și vindecă. Aerul împrospătează și reînvie. Pământul îți dă rădăcini și te susține. Focul este amintirea arzătoare a propriei noastre voințe și a puterii noastre creative. Înghițiți vrăjile lor. Există un anumit confort dulce în a ști că le aparții tuturor.” — Victoria Erickson

Și, deși spun că este un drum al focului ce arde în interior, în parcurgerea lui autenticitatea e cea mai bună călăuză, căci ea de la Sine vine. Avem nevoie să ne folosim de creativitate pentru a găsi soluții. Avem nevoie să fim perseverenți precum apa, căci parcursul e cu urcușuri și coborâșuri multe. Și, nu în ultimul rând, avem nevoie să manifestăm compasiune față de noi înșine și ceilalți, așa cum pământul știe și o face dintotdeauna cu noi toți. Așadar, avem nevoie de toate cele cinci elementele — apă, aer, foc, pământ și spirit.

A te angaja pe calea transformării e o declarație de iubire de Sine. Este de declarație de iubire și de reîntoarcere la Creator pe care o faci întregului Univers.

Un om pe care mulți îl cunoscu ca fiind Digital Strategy & Business Transformation Consultant. Un om cu nunumărate preocupări șii pasiuni, o călătoare neobosită, pasionată de toate lucrurile mai puțin cunoscute sau înțelese. Scrie despre tot ceea ce-i place: startup-uri și tehnologie, fotografie, tradiții și obiceiuri, dezvoltarea personală și oameni frumoși. Un om care crede cu tărie că schimbarea e întotdeauna posibilă!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *