Pentru Feminine Lab, compasiunea este valoarea care ne arată că putem trăi împreună în armonie. Ea este cea care ne ghidează către înțelegerea celui de lângă noi. Compasiunea este cea care reușește să estompeze diferențele dintre noi și ne învață să ne vorbim de la inimă la inima.

Dalai Lama spunea despre compasiune că aceasta “este o necesitate, nu un lux” și că fără ea lumea va dispărea. Compasiunea reprezintă abilitatea noastră de a vedea, simți și înțelege suferința unei alte ființe în mod autentic. Este una din forțele ce determină evoluția noastră ca ființe spirituale. Când simțim compasiune pentru o altă persoană, dorim să o ajutăm fără nici un motiv ascuns și ne simțim recompensați doar pentru că am putut să o ajutăm.

compasiuneaCompasiunea are două direcții principale: compasiune pentru sine și compasiune pentru ceilalți. Pentru a-i putea ajuta pe cei din jurul nostru este important să simțim compasiune și pentru noi înșine. Acest lucru îl putem face doar dacă suntem sinceri cu noi, privid adânc în interiorul nostru și descoperind universul magic pe care îl ascundem. Această valoare ne împinge să ne înfruntăm fricile, frustrările și toate lucrurile ce nu ne plac la noi, să le cunoaștem, acceptăm, și vindecăm. Compasiunea este valoarea ce ne ajută să ne descoperim puterea noastră interioară.

Compasiunea și iubirea

În momentul în care vom înțelege cum să fim blânzi și iubitori cu noi ne vom putea întoarce privirea către cei din jurul nostru. Noi ca societate nu putem trăi separat, nu suntem “proiectați” pentru a trăi singuri toată viața. Avem nevoie de oameni, să învățăm unii de la alții și să ne ajutăm  între noi pentru a putea evolua. Compasiunea autentică pentru cel de lângă tine vine în momentul în care te conectezi la nivelul cel mai profund cu acesta. Când îi vorbești de la suflet la suflet înțelegi că toți suntem vrednici de iubire și dorești să-l ajuți fără a aștepta o recompensa pentru ceea ce i-ai dăruit.

Primul pas pe care îl putem face, pentru a practica compasiunea, este să privim și să ne concentrăm asupra tuturor lucrurilor care ne unesc și nu asupra celor ce ne despart. Noi, ca oameni, avem atât de multe lucruri în comun, dincolo de diferențele de religie, culoarea pielii, statut social, etc. Compasiunea înseamnă să acceptăm omul ca ființă divină, să îi vedem vulnerabilitatea, să îi validăm suferința și să acceptăm că este vrednic de iubire la fel ca și noi. Dăruind vom primi și împreună vom putea clădi o lume care vibrează în energia iubirii și compasiunii. 

“Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi” ⁠— acesta este motto-ul care-i amintește Oanei Caplea că putem schimba lucruri, comportamente, comunități, făcând pași mici, dar constanți. Știe din proprie experiență că totul depinde de noi! O visătoare cu suflet mare, ea este convinsă că oamenii pot evolua, dacă primesc suficientă iubire și sprijin. Oana își dorește să contribuie la crearea unei lumi în care ceea ce oamenii simt unii pentru ceilalți să fie iubire și compasiune. O lume în care oamenii să trăiască în deplină comuniune cu natura și animalele.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *