energia feminină

“Simte, Vindecă, Trăiește magia vieții!” Acest îndemn mi-a fost oferit de Divinul Feminin și pentru mine reprezintă chintesența a tot ceea ce eu definesc Înțelepciunea Divină Feminină. Atât de simplu și în același timp complex și profund, acest îndemn poate constitui calea spre regăsirea de sine și spre înțelepciunea  autentică. 

Simte!  Energia feminină ne vorbește prin intermediul propriei noastre simțiri.

Poate că într-o zi, sub imperiul minții ușor tracasate de atâtea discuții despre energia feminină, îi spunem acesteia: “Bine, fie! Accept să simt ce ai să-mi transmiți”. Și stăm, așa, așteptând ca ceva să se întâmple. În ciuda acestei deschideri și a efortului mental de a sta potoliți este foarte posibil să nu simțim nimic. “Pfff .. acuma ce mai vrei?”, o să întrebe mintea gândindu-se că până și energia feminină se comportă exact ca o femeie sclifosită. 

Ei bine, ca să putem să simțim energia feminină este necesar să ne aducem aminte că simțirea este un atribut al sufletului. Doar atunci când sufletul nostru este deschis putem simți. Și putem valida cu ușurință adevărul acestei propoziții, aducându-ne aminte că ne permitem să simțim plenar doar în momentele de bucurie sau de mare suferință. În rest, de frica de a nu fi răniți în vreun fel, sufletul nostru este închis la maxim posibil. Implicit și abilitatea noastră de a simți este la minimul capacității tale.

Îndemnul  SIMTE  înseamnă să-ți deschizi sufletul și să lași emoțiile să te cuprindă. Simte bucuria, simte tristețea, simte durerea, simte orice … Ușor de zis și, de multe ori, greu de făcut! 

Simte înseamnă “Simte-mă pe mine, aspectul tău feminin”. După mii de ani de oprimări, de negări, de răstigniri și biciuiri la care am supus aspectul nostru feminin, e oare de mirare că el este temător și plin de emoții care nu ne plac? Chiar este o supriză că nu îi este suficient acel accept verbal, sec și deranjat al minții noastre? 

Energia feminină are nevoie să-i deschidem ușa inimii noastre și să o poftim în cămăruța în care mai găsim un dram de acceptare și iubire de sine. Doar așa ea va avea curajul să se arate căci, prin rezonanță, ea știe să răspundă curajului nostru de a ne cunoaște și simți cu adevărat.

Vindecă! Energia feminină știe cum se fac lucrurile.

energia femininăAșa cum energia masculină știe “ce” urmează a se face,  energia feminină știe “cum” se face. Ea este cea care a creat jocul vieții balansându-și vibrația propriei energii. Ea a creat forma ca reprezentare a unei individualități și tot ea este cea care știe să mențină armonia, echilibrul și Întregul. 

Frica ancestrală de a nu fi iubiți și acceptați de Divinitate ne face să ne simțim vinovați pentru o aparentă stare de imperfecțiune. De aceea ne judecăm, negăm și aruncăm la periferia conștiinței de sine ceea ce nu este adecvat. Fiecare negare este un amalgam de emoții și frânturi de conștiință, o “boală“ care ne întunecă sufletul și mintea. Am învățat să controlăm lucrurile, astfel încât ceea ce negăm  și credem că nu ne reprezintă să stea la locul său, iar ceea ce acceptăm despre noi să poată fi arătat, manifestat. Credem că suntem în stare să menținem granița dintre bine și rău, dintre lumină și întuneric, dintre plăcut și neplăcut nouă. Din încrâncenarea noastră de a controla totul, ne irosim viața ducând o luptă nevăzută cu viața care vrea să ne arate, mereu și mereu, cât de bolnavi și segmentați suntem. 

Sursa vindecării noastre este energia feminină. Ea deține înțelepciunea vindecării căci ea este cea care aduce haosul în care vechiul se destramă și noul se crează. Emoțiile noastre refulate, aspecte ale unei energii feminine constrânse la stagnare și împietrire, sunt cele care au nevoie de eliberare. Și da, vor crea un haos interior, vor curge lacrimi, vor erupe furii, se vor sparge zăgazurile conceptelor și credințelor învechite. 

Durerea dispare atunci când ne detașăm de  vechi și când înțelegem că suntem mai mult decât victima propriilor noastre trăiri. Fără acea experiență nu am fi femeia/bărbatul de azi.

VINDECĂ, înseamnă “Acceptă-te pe tine”. Atât timp cât refuzăm să ne acceptăm părțile întunecate vom fi bolnavi. Cât timp vom refuza să ne acceptăm aspectul feminin, fie că suntem femei sau bărbați, vom continua să trăim în conflict și dizarmonie, privându-ne astfel de adevărata noastră putere de a crea.

Vindecă, înseamnă să fii grădinarul care se întoarce în grădina sufletului său și care începe să o curețe de buruieni. Chiar dacă am uitat de ele sau ne-am făcut că nu le vedem, aceste buruieni sufletești, manifestare a negărilor noastre, trăiesc prin însăși esența conștiinței ce o conțin. Această conștiință, care cunoaște doar realitatea suferinței, durerii și pierderii, ne umple sufletul de rele. Și va continua să o facă până când, scoțând buruiana, o vom elibera de neînțelegere și o vom reintegra în întregul nostru. 

Trăiește magia vieții!

Energia feminină este Viața!

Pe măsură ce reîncepem să simțim și să ne vindecăm descoperim că viața înseamnă mai mult decât ceea ce am crezut că este. Ceea ce pare a fi un dat devine oportunitatea de a crea și schimba, ceea ce părea rău devine oportunitatea de a evolua ca ființă, ceea ce părea imposibil devine posibil. Descoperim că a fi trăitor în propria ta viață presupune să ai curajul de a te transforma din cel care este un somnambul captiv în rolurile stabilite de alții, în Visătorul conștient al vieții trăite în autenticitate.

Viața înseamnă comuniune, iubire, armonie, oferirea darurilor persoanele spre binele celorlalți și a Întregului.

În Întreg nu mai există separare și tot ceea ce este dincolo de granița propriei personalități devine un “alt tu”,  o altă formă prin care Divinul care te conține se poate manifesta. 

Energia feminină ne aduce aminte de înțelepciunea de A FI. Ne îndeamnă să fim Co-Creatorii realității aflată într-o continuă expansiune, să ne manifestăm plenar întregul potențial personal.

Potențialul personal reprezintă Perfecțiunea Divină în care energia masculină și cea feminină se unesc la nivelul conștiinței de sine pentru a reface Întregul. 

TRĂIEȘTE MAGIA VIEȚII înseamnă să fii una cu viața. Abandonarea este saltul de la conflict la complementaritate pentru a regăsi misterul și sensul vieții.

Trăiește magia vieții înseamnă să te îndrăgostești de tine atât de mult încât să fii armonie, iubire, grație … acea Scânteie Divină din care toate s-au creat.

 

Foto: FrankySyggyPixabay & Rodolfo Sanches CarvalhoUnsplash

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *