femeia interioară

Să descoperim femeia care suntem de fapt, numită simbolic Femeia Interioară, este o adevărată călătorie. Aceasta este o călătorie unică pentru fiecare dintre noi căci ea este guvernată pe alte aspecte decât cele obișnuite nouă – mintea este înlocuită de conștiința aspectelor înalt vibraționale ale ființei noastre și, pe de altă parte, binele imediat este înlocuit cu “Binele Suprem”. Din acest motiv, ideea de a știi exact ce și cum avem de făcut, specifică minții noastre egotice, este transformată în încrederea că odată pornite pe acest drum, lucrurile se vor așeza așa cum le este rânduit.

Totuși, mintea noastră nu poate fi lăsată în pragul călătoriei. Ea trebuie să vină cu noi, să învețe, să experimenteze, să înțeleagă lucruri și concepte noi. Natura sa este cea care ne îndeamnă mintea să pună mereu întrebări precum: și ce trebuie să fac acum, ce să aleg, de unde să o apuc? Toate aceste întrebări au menirea de a ne oferi confortul de a știi mereu care este următorul pas și implicit de a ne controla propria călătorie. Vei descoperi acest lucru și tu și vei înțelege că atunci când mintea se străduiește să controleze procesul cunoașterii de sine de cele mai multe ori lucrurile ies prost. Așa că, pentru a ne calma puțin mintea și a-i creiona o posibilă direcție, punctăm mai jos unele din etapele comune tuturor femeilor care vor să se descopere pe sine și care vor să dobândească înțelepciunea de a fi femeie. 

Cine sunt eu?

Călătoria noastră începe cu această întrebare. Atât timp cât avem convingerea că suntem bine și perfecte așa cum suntem astăzi, călătoria spre Femeia Interioară nu poate porni. Această întrebare izvorăște întotdeauna dintr-o insatisfacție inconștientă legată de sine. Cât timp nu vrem să auzim sau să simțim manifestarea acestei insatisfacții nu suntem pregătite pentru a porni la drum. 

Suntem cu mult mai mult decât credem, mai mult decât ne spune mintea și realitatea percepută prin cele 5 simțuri. Suntem mult mai înțelepte și mai puternice dar mai întâi de toate trebuie să acceptăm că aceste afirmații sunt valabile pentru noi. Și dacă acceptăm și vrem să aflăm ce înseamnă acest “mai mult” atunci porțile călătoriei se vor deschide pentru noi.

Iată o întrebare la care merită să reflectezi: “Cine ești tu dincolo de concepte, gânduri, credințe, atașamente, relații?” Te rog să treci dincolo de primul răspuns mental care de multe ori este “Nimic”. Întreabă-te din nou, și din nou și ascultă răspunsul care se naște în sufletul tău.

Cine este Femeia Interioară?

Femeia Interioară este manifestarea Divinului Feminin prin fiecare dintre noi. Dintr-o altă 

perspectivă, ea este cea mai plenară manifestare a potențialului nostru de femeie. Femeia Interioară poartă cu sine toată înțelepciunea, blândețea, curajul, libertatea, pacea, bucuria care ne pot fi accesibile. Ea este cea care ne îndrumă spre a o descoperi, a ne îndeplini misiunea personală, a trăi în autenticitate și împlinire. Mintea are nevoie de repere așa că avem nevoie să ne imaginăm, să creionăm imaginea Femeii Interioare pentru a ști ce vrem să fim. Femeia Interioară devine astfel luminița noastră de la capătul tunelului care ne călăuzește, ridică și ne dă puterea de a continua. Deschide-ți sufletul și lasă-l să-și imagineze cum ar arăta Femeia ta Interioară. Dă-i o formă, coloreaz-o, cânt-o, danseaz-o, dă-i viață. Umple-o cu cele mai magice dorințe ale sufletului tău, fă-o să strălucească și să emane parfumul propriei tale feminități. 

Întoarce-te la tine însăți

Ei bine, iată-ne pornite la drum, călătorind spre noi însene. Trei lucruri consider a fi importante în acest moment – responsabilitatea, simțirea și intenția. 

Asumarea responsabilității aduce cu sine înțelegerea că noi suntem responsabile de viața noastră. Noi și doar noi putem face această călătorie spre noi însene, putem descoperi, scoate la lumină, vindeca, schimba, transforma. Chiar dacă este greu de crezut, noi ne modelăm pe noi cele ce suntem astăzi pentru a deveni Femeii Înțelepte care Știu. Toți cei din jurul nostru, îndrumători, profesori, prieteni, ghizi, etc. au menirea de a ne susține în acest proces și nu de a face ceva în locul nostru. Tu ești cea care decide ce, cum, când! Tu ești creatoarea vieții tale! Așa că, asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce ești și ceea ce vei deveni.

Simțirea este o abilitate esențială în a înțelege femeia din noi. Energia feminină, la fel ca și adevărata femeie care suntem, se poate cunoaște doar prin simțire. Simțirea este o abilitate înnăscută a oricărei femei. Suntem ghidate de emoții și simțire și asta ne permite, atunci când ele sunt folosite corect, să ne conectăm și să percepem viața în profunzimea sa. Reînvață să te simți și să simți. Învață să-ți liniștești mintea, să meditezi, să-ți aloci timp pentru tine, să-ți asculți sufletul, să fii doar tu cu tine, răsfață-te și îndrăgostește-te de tine.

Intenția noastră este cea care deschide toate porțile și permite ca toate aspectele să ne fie revelate. Intenția este începutul actului creativ și de aceea cu cât intenția este mai clară, mai focusată, mai susținută cu atât lucrurile vor decurge mai ușor. Intenția se susține prin motivație și credință. Iată două noi întrebări: “De ce vrei să pornești pe acest drum?”,  “Consideri că meriți să găsești ceea ce cauți?“  

Adu Lumină și Iubire în sufletul tău

În viața de zi cu zi Lumina este cea care ne ajută să vedem forma lucrurilor. Văzându-le putem să înțelegem ce sunt, ce rost au, să le schimbăm, aruncăm, etc. În același fel decurg lucrurile și în călătoria prin lumea noastră subterană. Lumina și Iubirea sunt steaua noastră călăuzitoare pe toată durata călătoriei. Ele luminează drumul, cotloanele ascunse și aduc încrederea și puterea de a trece peste orice impediment. Femeia Interioară sălășluiește în adâncul sufletului nostru. Ea ne așteaptă să ne eliberăm sufletele de amărăciune și neiubire  pentru a ne umple cu Lumina și Iubirea sufletului ei. Învață să lucrezi cu sufletul tău – refacere, curățare, armonizare, coborâre în suflet – să aduci Lumina și Iubirea Divină în sufletul tău. Sistemele energetice și rugăciunea sunt instrumente utile.

Reconectează-te cu Divinul Feminin

Pentru a facilita drumul spre Femeia Interioară ne este de folos să ne reconectăm cu energiile și înțelepciunea ancestrală a Divinului Feminin. Acest Divin, pe care adesea îl privim ca fiind exterior nouă și mai ales ca ceva ce este greu / imposibil de atins, se găsește în fiecare dintre noi. Reconectarea este o formă prin care ne manifestăm recunoașterea și acceptarea Divinului Feminin ca fiind ceva ce ne este permis și ne aparține. Acceptă Divinul Feminin ca fiind parte din viața ta. Permite-ți să te umpli în fiecare zi cu energia Divină Feminină și spune-ți că tu ești forma prin care EA se manifestă. Această reconectare se realizează prin inițiere și meditație.  

Descoperă blocajele

Cheile Genelor - curs online

Femeia Interioară este ascunsă de mintea noastră egotică, de credințele, conceptele, rănile femeii care suntem astăzi. Toate acestea, numite generic blocaje mentale și emoționale, ne fac să uităm cine suntem și ne împiedică să fim autentice. Ele sunt cele care ne îndeamnă să rămânem în zona noastră de confort, să ne  mințim că suntem bine, că doar atât cât avem azi putem sau merităm. Ieși în întâmpinarea lucrurilor care te blochează, încearcă să le descoperi, să le conștientizezi, să le înțelegi. Repoziționează-te față de mintea ta și transform-o din conducător în aliat.

Constelațiile familiale, constelațiile arhetipale, Cheile Genelor, Human Design, sesiunile individuale de terapie și coaching sunt câteva sisteme care te pot ajuta.

Renunță la victimizare

În călătoria noastră spre noi însene vom descoperi multe momente în care am ales să nu ne ascultăm sufletul, să îl călcăm în picioare. Momentele în care am ales să ne punem la colț Femeia Interioară pentru că așa era bine, se cădea, era necesar ne vor fi arătate rând pe rând. Una dintre primele reacții ale minții noastre, atunci când descoperim aceste lucruri și constatăm că am greșit față de noi și ceilalți, este aceea de a ne învinui. Subit ne aducem aminte că noi suntem responsabile și drept urmare este necesar să ne pedepsim pentru că am greșit. De aceea, este important să ne aducem aminte că întotdeauna am făcut tot ceea ce am putut. La fel de important este să conștientizăm că toate acele alegeri ce astăzi par greșite ne-au făcut să fim femeia care suntem astăzi. Cu alte cuvinte, să înțelegem că suntem femeia care astăzi are puterea de a se reîntoarce spre sine și a se descoperi. Înlocuiește acuzele personale cu blândețea și iubirea unei mame care iși ajută copilul care a greșit. Iartă-te și iubește-te pentru cea de ieri, de astăzi și de mâine.

Conectează-te cu aspectele tale superioare

Pornite pe drumul către noi vom descoperi destul de curând că drumul nostru este un drum al elevării conștiinței de sine. Dincolo de imaginea din oglindă  există o realitate pe care ochii și mintea nu o pot percepe, dar sufletul poate. Sufletul nostru știe și vede lumea nevăzută a energiei în mișcare, structurile noastre eterice, frumusețea și complexitatea oricărei forme și a întregii creații. Vine pentru fiecare dintre noi momentul în care devine necesar să descoperim că putem comunica cu alte entității, cu aspectele subtile ale Sinelui Superior și Monadei, cu Mama Pământ. Dobândind capacitatea de a ne extinde conștiința dincolo de acea a minții egotice, putem accesa crâmpeie din înțelepciunea Divinului Feminin. Suntem ființe spirituale, multidimensionale care trăiesc în trup o experiență a materialității. Caută să studiezi, să descoperi adevărul despre esența ta spirituală. Caută cunoașterea de dincolo de minte și permite-ți să privești prin ochiul sufletului. Inițierile, meditațiile, conectările cu Sinele Superior, Entitățile de Lumină, Maeștrii Ascensionați sunt căi prin care te reîntregești pe tine. 

Vindecă-te

Parcursul nostru spre Femeia Interioară este însoțit de multe momente în care trebuie să ne vindecăm. Ne vindecăm rănile, durerile, dezonoarea, lipsa de iubire, lipsa de respect și recunoaștere. Ne vindecăm de a mai privi totul în alb și negru, de judecată, de a critica, de a nega ceea ce simțim, de a controla ceea ce de fapt nu putem controla. Putem să fim ajutate și chiar este bine să cerem ajutor, însă este necesar să înțelegem că vindecarea noastră stă doar în mâinile noastre. Noi am creat tot acest “rău” interior și tot noi suntem cele care îl vom transforma pentru a ne vindeca. Vindecarea necesită conștientizare, acceptare, iertare, transformare și integrare. Ea este  o schimbare de paradigmă legată de percepția și relația pe care o avem cu noi însene, cu ceilalți, cu viața. Vindecarea se produce în interiorul nostru atunci când suntem deschise pentru a o primi. Acceptă-ți suferința, îmbrățișeaz-o, fi una cu ea și apoi las-o să plece. Terapiile energetice individuale sau de grup, coaching, masaj energetic, dansul energetic, rugăciunile, ritualurile ortodoxe alături de multe altele sunt sisteme care ajută în procesul de vindecare 

Femeia interioară Trăiește magia vieții

Femeia care alege - atelier

Cu cât vom înainta pe calea spre Femeia Interioară cu atât ne va fi mai ușor să lucrăm cu noi însene. Vom învăța să avem încredere în intuiția noastră și în ceea ce simțim. Vom descoperi că doar ceea ce este în noi putem controla, că paradoxurile sunt posibile, că lumea noastră exterioară este precum lumea interioară. Vom învăța că ceilalți sunt “un alt eu” în care ne recunoaștem și că a ne abandona vieții este calea spre adevărata înțelepciune. Vom descoperi că viața este magică prin simplitatea și naturalețea ei, că grația și armonia ne sunt mult mai la îndemână decât ne-am fi imaginat. Caută prin tot ceea ce faci să dobândești înțelepciunea de A Fi Femeie. Sunt o femeie autentică, sunt femeia care știe – este mantra și credința Femeii tale Interioare! Munca cu tine însăți și energia feminină sunt practica de care ai nevoie pentru a te desăvârși.

După cum spuneam, intenția noastră de a deveni adevărata femeie care suntem, Femeia Interioară, este cea care va ciocănii la porțile vieții. Și viața ne va răspunde creând pentru noi oportunitățile și experiențele necesare. Fiecare alegere pe care o facem va scrie călătoria pe care o urmăm. Privind în urmă vom vedea că nu a existat o alegere bună sau rea ci doar experiențe trăite care ne-au modelat, șlefuit, înțelepțit. 

Feminine Lab este o astfel de oportunitate și experiență. Ne-am propus ca prin tot ceea ce știm și putem să susținem orice femeie aflată în călătoria spre ea însăși. De aceea vă așteptăm alături de noi ori de câte ori veți considera că aveți nevoie de o îndrumare, de un sprijin în vindecare și înțelegere. 

Cu iubire și recunoștință pentru Femeia care Suntem,

Echipa Feminine Lab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *