Unul dintre lucrurile pe care noi femeile le-am pierdut,  de-a lungul vremurilor,  este ritualul de onorare a tinerei femei. În articolul de mai jos, Mihaela Catichi, ne povestește despre acest ritual (Menarha) și nevoia de a-l parcurge fiecare dintre noi. Fiica Lunii este fata care devine femeie, un simbol al fertilității și nașterii specifice energiilor feminine.

Este timpul …

Este timpul să rescriem istoria… Trăim azi zorile unei Lumi Noi.   

În vremuri de demult, în preajma primei lor menstruații, fetițele erau luate în grijă de femeile înțelepte ale triburilor. Ele erau învățate cum să se conecteze, în mod natural, cu energia lor feminină, cum să se descopere și să simtă cine sunt ele ca viitoare femei. Astfel, ele erau încurajate să capete o încredere de neclintit în înțelepciunea lor interioară.  Astăzi, acest lucru nu doar că nu mai are loc, ba dimpotrivă. Încă din școală, suntem învățate să devenim competitive, să devenim „bărbate”, trăind preponderent în energie masculină. Acest lucru creează, pe termen lung, multiple dezechilibre interioare și ascund adevărata noastră natură. 

Prima menstruație sau menarha este pragul de trecere de la fetiță la femeie. Ritualul menarha este o sărbătoare a feminității, o revendicare a firescului și sacralității menstruației. Prin acest rit de trecere ne reamintim de darurile strămoașelor noastre ce trăiesc în noi și de conexiunea noastră milenară cu Luna. 

Ritualul Fiica Lunii

Ritualul Fiica Lunii ne reamintește că suntem toate conectate, femei din prezent, din trecut dar și din viitor. Acel fir magic care ne unește este un dar neprețuit, transmis de la mamă la fiică, este darul conexiunii ancestrale cu Mama Pământ și cu Luna.

Pentru fetițe, acest ritual va fi o joacă, dar nu orice fel de joacă, ci una cu mult sens. Experiența ei, de conectare la propriul ceas interior,  va fi susținuă de mine împreună cu mama acesteia, mătușa, bunica sau cu orice reprezentantă a liniei materne din familia fetiței. Împreună aducem alinare, împuternicire, vindecare, hrănire interioară vorbind deschis despre un tabu al societății noastre. Ne vom împărtăși experiențele văzându-ne una pe cealaltă la un alt nivel decât am fost învățate și am făcut-o până acum. 

Și, dacă tu nu ți-ai celebrat prima menstruație și nu mai ești în pragul acesteia, menirea și dorința mea este să te însoțesc în rescrierea acestei povești, dându-i sensul potrivit etapei în care te afli acum. 

Pentru programare și detalii referitoare la modul de desfășurare – Mihaela Catichi –  tel. 0771.564.746

Vă aștept cu drag să ne desăvârșim ca Fiice ale Lunii.

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.