Laboratoarele Feminității

Bine ați venit la Laboratoarele Feminității!

„Oare ce-o mai fi fi și chestia asta?” s-ar putea să vă întrebați. Cuvintele ne sunt cunoscute, atât „laborator” cât și „feminitate”, însă, asocierea lor poate stârni curiozitatea minții. „De ce laboratoare și nu cursuri sau workshop-uri?” s-ar întreba mintea pe bună dreptate. Haideți să explorăm împreună de ce Laboratoarele Feminității și nu orice altceva.

Din bucătăria Feminine Lab

În povestea noastră despre Feminine Lab spuneam că noi, fondatoarele acestei comunități, ne-am propus să ne punem în slujba femeilor care doresc să se regăsească pe sine, să evolueze, să își descopere potențialul și autenticitatea. Articolele, cu care sperăm că v-am obișnuit deja, constituie una dintre căile prin care vă împărtășim din cunoașterea și experiența noastră. Cea de-a doua „s-a copt” acum.

Știm din experiența noastră că de la teorie până la adevărata manifestare este adesea o cale lungă. De asemenea, știm că frământările și subtilele schimbări interioare inerente oricărui curs/seminar/atelier de dezvoltare personală  sunt cele care facilitează evoluția. Modul în care alegem să gestionăm aceste aspecte interioare și, mai ales, modul în care vom înțelege să ni le însușim și să le aplicăm în viața de zi cu zi sunt pașii importanți. Din păcate, adesea uităm acest lucru, motiv pentru care adevărata schimbare (la care ne așteptăm după orice curs) pare să nu mai vină. În acest context, ideea de a crea un cadru mai amplu în care tot acest proces interior să se producă, a fost mai mult decât binevenită. Așa s-a născut programul Esențe Feminine și, odată cu el au apărut Laboratoarele Feminități.

Cum alegem să transmitem informațiile și experiența noastră?

Această întrebare a născut în noi o altă întrebare ... „Cum învățau strămoașele noastre?” Am descoperit astfel, că practica autentică prin care femeile obișnuiau să învețe este diferită de sistemul utilizat astăzi. Uitându-ne nu mai departe de bunicile noastre, am înțeles că femeile nu învățau numai la nivel rațional, în baza unei structuri logice strict gestionate în secvențe temporale (de exemplu, structura cursurilor impuse ca regula de gândirea masculină). Femeile învățau mai ales practic, senzorial, făcând ceva ... creând, dansând, lucrând sau cântând.  Astfel, ele își implicau întreg corpul, accesând diverse stări și trăiri. Ele învățau unele de la altele prin puterea poveștilor. Învățau practic și empatic, experimentând într-un mod propriu înțelepciunea celorlalte femei. Ele învățau vindecându-se unele pe celelalte și toate în același timp. Un adevărat exemplu de lucrare vindecătoare săvârșită în comuniune. 

De aceea am ales „să-i dăm Femeii ceea ce este al Femeii” și să o ajutăm să învețe cu naturalețea și firescul specifice ei.   

Ce sunt Laboratoarele Feminității

Laboratoarele Feminității sunt răspunsul la nevoia de a crea un spațiul ideal pentru călătoriile de redescoperire și de transformare. Din perspectiva noastră, fiecare pătrundere în universul interior este o intrare într-unul din laboratoarele sufletului. Aici, precum o adevărată magiciană, orice femeie experimentează, curăță și alchimizează „plumbul”. Acest plumb adunat în timp reprezintă tot ceea este nefolositor, stagnant și dureros. Alchimizând acest plumb, obținem „aurul”; altfel spus, accesăm atributele propriei noastre autenticități și feminități. În aceste locuri, sufletul, mintea și corpul învăță să comunice și să se armonizeze. Iată de ce, „laboratorul” este cuvântul simbolic prin care am ales să descriem această experiență complexă și vastă.  

Laboratoarele Feminității redau femeilor posibilitatea de a învăța și de a experimenta în manieră feminină! Energia feminină este inclusivă și holistică (care permite și observă), iar completată în mod echilibrat de energia masculină (care direcționează și acționează), va oferi ritmul și modul de desfășurare potrivit scopului propus. De aceea, Laboratoarele Feminității propun calea de mijloc a contemplării, alternând presiunea susținută de a urmări adevărul cu relaxarea jucăușă și blândețea necesară interiorizării și integrării acestui adevăr.

Laboratoarele Feminității

Creat să fie un creuzet al evoluției personale, fiecare dintre Laboratoarele Feminității combină teoria specifică cursurilor, cu practica workshop-urilor și aspectul experiențial al atelierelor. Astfel, activitățile noastre de învățare îmbină diverse forme de transmitere a cunoașterii. În acest sens, noi folosim o paletă largă de instrumente de lucru care țin cont de modul ancestral de transmitere a înțelepciunii în tradiția femeilor:

 • Împărtășirea de noțiuni și concepte cu ajutorul poveștilor și a exemplelor personale;
 • Discuții în grup menite să împărtășească experiențele comune și să sprijine emoțional clarificările care vă pot surprinde;
 • Sesiuni ghidate de introspecție pentru descoperirea adevărului personal; 
 • Activități practice menite să releve sau să adâncească cunoașterea (jocuri de rol arhetipal, corectarea și alinierea geometriei corpului, vizualizare, meditație etc.); 
 • Experiențe senzoriale menite să întrerupă tiparul negativ al gândurilor, emoțiilor, comportamentului prin ancorarea corporală a unor emoții noi, vindecătoare și constructive (desen, dans, masaj, aromoterapie, terapia cu ajutorul culorilor și sunetelor).

Înțelegeți acum de ce Laboratoarele Feminității sunt diferite de alte experiențe de învățare cu care sunteți obișnuite. Veți fi provocate să ieșiți din zona de confort pentru a păși într-un nou teritoriu al existenței voastre. După modelul Mamei Pământ, atelierele noastre îmbracă nucleul teoretic al cunoașterii cu învelișuri succesive de experiențe mentale și de activități practice. Ele păstrează în același timp, o structură flexibilă și permisivă care să faciliteze dansul bidirecțional de la profund la superficial, de la evident la ascuns, de la artificial la autentic pentru a produce înțelegerea în multiple nuanțe și pentru a oferi generos acea cale potrivită fiecăreia dintre noi!

Vă chemăm să ne lăsăm ghidate de înțelepciunea feminină, să ieșim din tiparele actuale și  să ne aducem aminte să învățăm, să ne vindecăm, să evoluăm așa cum ne este nouă natural și benefic. 

Echipa Feminine Lab

Calendar de evenimente

Află care sunt evenimentele organizate de Feminine Lab în următoarele luni!

2020 – 2021

 1. dec. 12

  Fricile și rănile sacre

  Iată că am ajuns și la ultima invitație pe care v-o adresăm în acest an! În weekend-ul 12-13 decembrie 2020, […]

 2. ian. 16

  Alchimia interioară

  Te invităm cu nespusă bucurie pe 16 și 17 ianuarie 2021, la Alchimia interioară, primul atelier din 2021 al programului Esențe Feminine.

 3. feb. 06

  Armonia și Legile Divine ale Creației

  Te invităm cu nespusă bucurie în primul weekend al lunii (6 -7 februarie 2021), la Armonia și Legile Divine ale Creației, ultimul din cele 7 ateliere ale programului Esențe Feminine.

Dobândirea înțelepciunii de a fi Femeie

Descoperă cum experimentează femei ca tine procesul de transformare!

Așa cum am mai spus și vom mai repeta, procesul de redescoperire și transformare necesită înțelegere (cunoaștere teoretică) și practică. Laboratoarele Feminității aduc în plus aceste experiențe senzoriale unice, care ne conectează cu înțelepciunea feminină ancestrală. Iar, ceea ce astăzi putem face noi diferit față de înaintașele noastre este să folosim în beneficiul tuturor puterea tehnologiei. Cu alte cuvinte, să împărtășim mai mult, mai des și către un număr cât mai mare de femei, experiențele noastre. Este o muncă a inimii curajoase și un act de asumare. E un prilej de vindecare pentru noi, dar și pentru multe alte femei care se află mai mult sau mai puțin conștient în acest proces transformator. Iată de ce, te invităm să explorezi cu mintea și cu sufletul poveștile noastre.

 

Înțelegeri eronate

Înțelegeri eronate

Stând de vorbă săptămâna trecută cu fetele de la Feminine Lab ne-am trezit vorbind despre diverse înțelegeri eronate legate de […]

aspectele umbrei feminine

Aspectele Umbrei Feminine

Una dintre marile provocări ale descoperirii adevăratei noastre naturi feminine, a Femeii Autentice, este întâlnirea cu propria noastră Umbră. Mai […]

femeia interioară

Cum descopăr femeia care sunt

Să descoperim femeia care suntem de fapt, numită simbolic Femeia Interioară, este o adevărată călătorie. Aceasta este o călătorie unică […]

vulnerabilitatea

Vulnerabilitatea

„Când eram copii, credeam că, atunci când vom fi mari, nu vom mai fi vulnerabili. Dar maturitatea înseamnă să-ți accepți […]

umbră

Cu iubire despre Umbră

La începutul acestei luni am avut marea bucurie să anunțăm oficial lansarea programului Esențe feminine, primul desfășurat în cadrul Laboratoarelor […]

Femeia cere ajutor

Când o femeie învață să ceară ajutor …

Astăzi am simțim că e momentul să împărtășesc cu tine, dragi femei, o cu totul altfel de poveste. De fapt […]

suferința

Călătorie prin valea suferinței

Când suferința apare în viața noastră adesea fugim. Atunci când alegem să o primim și să o îmbrățișăm, suferința ne […]

regăsirea magiei

Regăsirea Magiei

Aceasta este povestea mea … povestea regăsirii magiei pe care am pierdut-o cândva și pe care am regăsit-o. Este aventura […]