lumea magică

Ați avut vreodată sentimentul că vă lipsește ceva? Ați simțit vreodată că totul trebuie să aibă un alt sens, că viața trebuie să fie mai mult decât această simplă trecere?

Eu l-am avut. L-am resimțit din plin aproape toată viața mea de până acum. Când eram mică mă refugiam în lumi de basm. Acolo eram o eroină ce se lupta cu monștri, balauri sau pirați cu picior de lemn și privire întunecată. Alteori eram cântăreață sau prințesă cu puteri miraculoase. În lumea mea se putea totul. Acolo aveam parte de tot ce îmi lipsea în realitate: aventură, siguranță, iubire, compasiune, sens.

Pe măsură ce am crescut și am intrat la școală, realitatea m-a acaparat cu totul. Lumea magică pe care cândva o știam dispăruse. Nu mai puteam fi eroină pentru că școala, responsabilitățile, lipsa de sens a lumii în care am fost aruncată m-au copleșit. Singurul refugiu găsit de mine a fost în cărți, dar și acolo magia dispărea o dată ce cartea se termina.

Îmi aduc aminte de un moment în clasa a-VI-a ce a reprezentat pentru mine o mică evadare. Profesoara de română a fost prima persoană de la care am aflat că tot ce mă înconjoară are energie.

“Masa pe care scrieți, scaunul pe care stați, florile de la fereastra clasei – totul are viață. Totul e în mișcare, viu, vă influențează iar voi la rândul vostru îl influențați cu energia voastră”.

Ce lucru măreț spus de un adult, că  fiecare lucru e un mic univers. Noi suntem mici universuri ce interacționează și se influențează unul pe altul. Ce frumos! Ce lume plină de posibilități am avea!

“De ce?”

Din păcate timpul trece și noi ne lăsăm duși de val, prinși în tumultul vieții  uităm să ne oprim o clipă și să ne uităm în jurul nostru. 

V-ați întrebat vreodată ce sens avem pe acest pământ? Ce rost au animalele în viața noastră? Ce rost are frumusețea naturii?

În viața mea am tot căutat un sens pentru ce trăiesc. De ce fac lucrurile așa și nu altfel? De ce am venit în familia asta? De ce în țara asta și nu alta? De ce îmi plac unii oameni și îi urăsc pe alții? De ce pe unii oameni simt că îi știu de o viață deși abia i-am cunoscut? V-ați pus și voi întrebările astea. Recunoașteți! Măcar o dată în viața voastră, măcar într-un moment ați avut o fracțiune de secundă în care ați gândit “de ce?”.

Cât de puține lucruri știam atunci! Pe măsură ce am crescut viața a avut grijă să mă ducă acolo unde trebuie, m-a făcut să întâlnesc oamenii potriviți. Astfel am început să cochetez cu lumea spirituală și totul a început să capete sens, iar “de ce”-urile mele au primit răspuns.

Ce lume minunată am descoperit. Aici am învățat că totul are sens, că venim pe această lume cu un scop, cu lecții pe care trebuie să le învățăm, alături de oameni pe care ii cunoaștem nu de o viață, ci dintr-o multitudine de alte vieți. Am învățat că fiecare problema are o soluție, vine cu o lecție pe care este necesar să o învăț, că nu e nevoie să intru în panică deoarece într-un final totul se va așeza așa cum a fost scris. Am descoperit puterea cuvântului și a gândului pozitiv, dar cel mai important lucru e că am devenit conștientă de mine și de magicul univers ce se ascunde în interiorul meu. Nu îmi e ușor să descriu în cuvinte conștientizările de care am avut parte în acest timp scurt. 

Când lumea magică prinde viață …

Lumea magică din copilărie a prins viață în realitatea mea. Acum pot să fiu eroina propriei vieți și nu mai e nevoie să mă refugiez în imaginație. Monștrii și balaurii s-au transformat în umbre, frici, lecții din vieți trecute cu care învăț “să mă lupt” și fiecare conștientizare e o victorie atât de dulce. Mi-am descoperit forța interioară, am primit suport și iubire necondiționată. Aici am aflat de unicorni, dragoni, ființe supranaturale și alte universuri pentru că aici totul e posibil iar timpul și viața au alt înțeles. 

Spiritualitatea mi-a oferit și un alt cadou: oamenii. Cu ajutorul ei am cunoscut oameni pe sufletul meu. Oameni care m-au învățat să văd frumosul din mine, să privesc toate greutățile ca pe provocări și să fiu blândă cu mine, oameni care au văzut în mine lucruri de care nu mă credeam capabilă. Femei cu care am reușit să mă conectez și care, în timp, au devenit pentru mine modele și profesori. 

Aceasta este, pe scurt, povestea începutului meu în lumea magică în care vă invit pe fiecare dintre voi. Vă va ajuta să descoperiți magia din interiorul vostru și credeți-mă … veți fi uimiți de propria putere. 

“Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi” ⁠— acesta este motto-ul care-i amintește Oanei Caplea că putem schimba lucruri, comportamente, comunități, făcând pași mici, dar constanți. Știe din proprie experiență că totul depinde de noi! O visătoare cu suflet mare, ea este convinsă că oamenii pot evolua, dacă primesc suficientă iubire și sprijin. Oana își dorește să contribuie la crearea unei lumi în care ceea ce oamenii simt unii pentru ceilalți să fie iubire și compasiune. O lume în care oamenii să trăiască în deplină comuniune cu natura și animalele.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *