masaj

Astăzi am să-ți vorbesc despre masaj! Am să-ți povestesc câte ceva despre tehnica masajului și înțelegerea mea cu privire la rolul și beneficiile sale holistice. Nu întâmplător deschid acest subiect acum. Trăim vremuri în care ne este impusă distanțarea fizică, iar frica este ridicată la rang de protecție. Dar, să nu uităm că, frica ne menține întreaga structură a ființei noastre într-o stare de vibrație joasă, care ne scade vitalitatea. Iată de ce, este important ca tocmai acum să avem curajul de a îmbrățișa, de a mângâia. Atingerea nu face niciun rău nimănui dacă este făcută din iubire. Din contră, ea ne va ajuta să ne relaxăm, să ne vindecăm.

Onorează-ți trupul!

Corpul, unul dintre marile mistere ale existenței noastre, este puntea care ne leagă de realitatea materială. El este atât de aproape încât ne este ușor să-l neglijăm. Multora dintre noi ne este greu să ne acceptăm corpul fizic, neînțelegând că relația cu el este lecția chakrei 1, așa cum minunat explică Oana Silvia Filip într-unul din articolele sale.

„Onorează-ți trupul și acordă-i locul pe care îl merită în viața ta. El este un dar divin și nicidecum ceva care îți aparține de drept. Naturalețea și firescul se manifestă prin trup. Iubirea se manifestă prin ochii tăi. Vindecarea și mângâierea sufletescă se transmit prin palmele tale. Compasiunea, blândețea, înțelepciunea se transmit prin vocea și cuvintele tale. Sunteți intrinsec legați – când îl distrugi pe el de fapt te distrugi pe tine, iar când îl onorezi te onorezi pe tine.” — Oana Silvia Filip

De multe ori, în căutarea de vinovați, alegem să-l condamnăm, să îi găsim greșeli, să-l pedepsim pentru propriile noastre greșeli. Trupul nostru este imaginea relației noastre cu noi însene. El este cel care poartă toate suferințele, durerile, insatisfacțiile, furiile, mâniile, judecățile, condamnările, respingerile etc.

Dincolo de trupul care ni s-a dat, fiecare dintre noi este responsabilă pentru modul în care și-a modelat trupul. Așa că, dacă astăzi noi însene nu îl putem accepta, nu-l putem iubi, cum ar putea altcineva să ne iubească trupul și implicit pe noi? Iată de ce iubirea de sine începe cu a avea grijă de tine și de trupul tău.  

Atingerea sau împărtășirea iubirii

Atingerea este primul limbaj de iubire pe care îl învățăm de când ne naștem. Ea este o formă de a transmite iubire și apreciere, a încuraja, a arăta că nu suntem singuri, de a vindeca. De asemenea, la nivel subtil, atingerea este o formă de armonizare și un schimb de informații. În mod natural corpurile noastre cer atingere pentru a se reface. De aceea atingerea terapeutică a masajului poate să ne vindece trupurile, să alunge tensiunile și să ne redea starea de bine. 

Un lucru poate mai puțin cunoscut este faptul că această atingere poate să producă o fisură în zidurile pe care le-am construit în jurul sufletului (zidul respingerii, zidul durerii, zidul fricilor, zidul singurătății, zidul neîncrederii). Astfel, ajungem la toate acele lucruri pe care le-am îngropat în noi și care necesită atenția și iubirea noastră. 

Masaj - Nargis FakriEfectele benefice ale masajului

Iată doar câteva din efectele masajului care arată beneficitatea lui pentru sănătatea fizică, mentală și sufletească. 

  • Planul fizic — stimulează secreția de endorfine prevenind, astfel stările depresive și anxioase; întărește sistemul imunitar; relaxează mușchii și țesuturile; reduce retenția de apă și grăbește procesul de detoxificare; înfrumusețează pielea; revigorează întregul organism; reduce durerile și tensiunea arterială; stimulează procesul digestiv;
  • Planul mental — ajută la eliminarea stresului; schimbă și îmbunătățește stările emoționale; acționează ca un boost de energie și bună dispoziție; îți oferă o concentrare mai bună;
  • Planul emoțional — produce vindecare, transformare, echilibru; aduce o stare de pace și liniște interioară.

Fiecare tensiune sau blocaj pe care-l simțim în corp reprezintă o oportunitate de vindecare. O șansă de a te elibera de ceea ce te împiedică să te bucuri și mai mult de viață. Masajul făcut cu consecvență este la fel de binefăcător precum stropii de rouă dimineața pentru iarbă. Curăță și hrănește mintea, trupul și sufletul. 

Iubesc să fac masaj! 

Pentru mine masajul reprezintă calea prin care pot să-i ajut pe ceilalți, să împărtășesc cunoaștere, iubire și vindecare. Masajul pe care îl fac eu e puțin perceput prin cuvinte. Cuvintele coboară în inimă. Inima le duce mai departe în mâini. Mâinile le transformă în energie. Așadar, îmi las mâinile să spună adevărul despre mine.

Masaj - Elizabeth Jane HowardFiecare trup pe care mâinile mele îl ating este pentru mine o conectare cu necunoscutul, minunea și magia vieții. Rolul meu este rolul exploratorului care caută în profunzimea, adâncimile trupului durerile care vor să iasă la lumină. Iubirea pentru cel din fața mea este cea care îmi ghidează mâinile. Odată găsite blocajele, eu mă transform în îndrumătorul, ghidul care îl ajută pe pacient să-și decodeze, înțeleagă durerea și, mai apoi, să o accepte și să o elibereze. 

Pentru a putea realiza aceste lucruri, masajul pe care îl practic conține, dincolo de tehnicile consacrate de masaj, elemente de presopunctură, terapii energetice, reflexoterapie, tehnici de respirație și self-development. Acesta este motivul pentru care îmi place să spun despre masajul meu că este un masaj integrat căci el atinge și vindecă trupul, sufletul și mintea omului.  

Te aștept cu drag să coborâm în profunzimile tale pentru a elibera tot ceea ce simți că ai nevoie. Hai să creăm împreună premizele unor schimbări benefice în viața ta!

Onorează-ți trupul! Onorează-te pe tine, femeie minunată!

 

Foto:  Andrea PiacquadioPexels

Încă nu știu cine sunt! E bine sau nu eu aleg să fiu … în funcție de moment “ spune Andra când vorbește despre ea. Spirit trăitor în lumea teatrului, reflexoterapeut-maseur și cercetător al naturii umane, Andrei îi place cel mai mult să fie ea însăși și să valseze cu tot ceea ce o înconjoară. Dansând între sacru și profan, lumină și întuneric, luptă și abandon, credință și nesupunere, Andra a învățat să se transforme creând realitatea potrivită fiecărui moment. Andra ne aduce aminte că pentru om e mai important drumul decât ținta. Fiecare pas este o nouă oportunitate pentru a deprinde arta de a trăi împăcat cu cine ești, arta alchimiei care păstrează esența tuturor lucrurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *