povești si buchete de ciocolata

Mihaela Catichi are un dar aparte pe care de multe ori îl exprimă prin Buchete de Ciocolată. Povești și Buchete de Ciocolată pare o asociere un pic ciudată. Cu toate acestea, fiecare buchet al Mihaelei ascunde în spate o poveste. Poveștile copilului său interior prin viață, prin mâinile și sufletul ei, dăruindu-ne nouă iubire și bucurie. Astăzi, Mihaela împărtășește cu noi una din poveștile sale.  

Povestea Sarei

Fiecare buchet pe care îl creez are o poveste…și toate îmi sunt atât de dragi. Dar mai presus de toate, sunt buchetele pe care le-am creat cu ocazia sărbătorilor copiilor mei. Pentru că inevitabil navighez în cele mai ascunse locuri din mine, comorile descoperite sunt inestimabile pentru tot ceea ce eu sunt. Anul acesta am creat buchetul Sarei care a împlinit 9 ani. El a venit cu multe conștientizări legate de finalul și începutul unui nou ciclu evolutiv pentru feminitatea ei și a mea. De această dată, am făcut buchetul împreună cu Sara iar povestea creată de ea a numit-o „Călătoria unei buburuze”. Buburuza Sarei a avut de parcurs diverse stadii de evoluție, diverse medii până când și-a făcut curaj să zboare. Zbor în necunoscut, în iubire… Pe scurt, aceasta a fost povestea ei. 

Și dacă nu aș fi o floare?

În timp ce mâinile noastre creau buchetul, m-am trezit întrebându-mă: “Și cum ar fi dacă nu aș fi o floare într-o grădină?”. “Atunci ai fi Grădina”, mi-a răspuns buburuza. 

Mi-au revenit în minte, rând pe rând, poveștile ascunse ale atâtor Buchete de Ciocolată. Povești cu flori, fluturi, albinuțe, unicorni și zâne, cu stele și curcubee… Însă, indiferent de poveste, florile au ocupat mereu locul eroinei principale. “Eu dintotdeauna m-am visat o floare”, mi-am spus în sinea mea. Iată că acum, Sara m-a prins în povestea ei, în care buburuza este cap de afiș. Realizez că povestea a început în urmă cu câteva zile, când într-un vis s-au întâlnit, în grădina mea interioară, femeia sălbatică și zâna din mine. Mesajul lor l-am înțeles de abia acum, când povestea buburuzei îmi oglindește povestea mea. Mi-a devenit mai clar ca niciodată despre ce au discutat aceste două arhetipuri. Ele mi-au arătat diferența dintre cunoaștere și înțelepciune. Înțelepciunea o capeți atunci când aplici cunoașterea pe care ai dobândit-o. Când te oprești din a fi tot ceea ce se așteaptă ceilalți, dar și tu însăți, de la tine începi să fii cea autentică. Cea care este cine este, fără frica de a dezamăgi, nevoia de a împlini așteptări și de a se potrivi imaginii pe care ceilalți și chiar tu însăți o ai despre tine. 

Lecția buburuzei

Ne dorim atât de mult să fim speciali, să strălucim încât, de multe ori, pierdem din vedere esența lucrurilor. Nimeni nu își dorește să fie mediocru, toți vrem o poziție de top. Cine ar vrea un rol de buburuză când poți să fii o floare sau albină în teatrul vieții? Nu ne place simplitatea, vrem complexitate. Doar lucrurile a căror obținere presupune mari eforturi ne încântă, deoarece ele ne demonstrează capabilitatea de a face și ne mângâie egoul. În schimb, ceea ce obținem ușor considerăm că ar putea face oricine și de aceea nu reprezintă mare lucru. Dar când colo, ce să vezi… știi că ești pe calea ta tocmai atunci când lucrurile curg, când adopți simplitatea ca mod de viață și te bucuri de lucrurile simple. Privind panoramic de Sus, atât floarea cât și buburuza au fiecare un rol însemnat, ambele sunt valoroase și demne de respect. Diferența vine din felul în care ne percepem noi pe noi și a modului în care ne lăsăm caracterizați de ceea ce cred ceilalți despre noi.

“Până nu experimentezi și îmbrățișezi buburuza, nu poți fi Grădina.” mi-am spus în sinea mea. “Până nu experimentezi tot ceea ce ești, nu ești întreagă. Nu e nici rău, nici bine, doar că… să fii floare ai tot experimentat” mi-a șoptit la rândul său buburuza. 

Am îmbrățișat buburuza din mine și din toți ceilalți la care am întâlnit-o de-a lungul timpului și am întrebat-o ce-mi aduce în dar. Mi-a spus că e Gândacul Maicii Domnului și protejează grădina mea interioară, acea grădină plină de flori, fluturi, albine dar și de numeroase buburuze. Mi-am amintit de mine cea mică, cea care alerga după gărgărițe sperând că îmi vor aduce noroc. Și i-am cântat așa cum îi cântam atunci:

„Gărgăriță riță,

Zboară-n poieniță,

Unde vei zbura

Acolo-i casa mea.”

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.