regăsirea magiei

Aceasta este povestea mea … povestea regăsirii magiei pe care am pierdut-o cândva și pe care am regăsit-o. Este aventura reîntoarcerii în casa sufletului meu.

„Când eram mică, lumea mea era magică, grădina bunicilor era fabuloasă, animalele erau vorbitoare și oamenii erau mari vrăjitori! Apoi, pe neașteptate, am pierdut-o printre degete și a început să crească în mine setea de a căuta să umplu acel gol care își chema plinul: magia uitată.

Nu-mi amintesc exact când s-a produs „dezvrăjirea” lumii mele. Cred că am adormit într-o seară și, la trezire, dimineața avea deja altă culoare, iar lumea se umbrise ușor, aproape imperceptibil. În inima mea s-a instalat o nostalgie care avea să mă urmărească mulți ani. Această nouă stare a lucrurilor nu avea legătură nici cu renegarea lui Moș Crăciun și nici cu detașarea de celelalte personaje dragi din cărțile Poveștilor Nemuritoare. Căci mintea mea știa bine că toate acestea nu-s de pe lumea asta, ci de pe tărâmul celălalt! De fapt, nu cred că a avut legătură cu nimic: a fost așa, un sfârșit de grație, ca și cum timpul din clepsidră s-a scurs și magia s-a mutat undeva departe, în Laponia lui Andersen sau prin cine știe ce galaxie.

Mi-aduc aminte cum gândurile mele au început să caute și să sfredelească din ce în ce mai adânc: întâi literatura, apoi științele. Astfel, misterele lumii s-au ”arătat”, totul a primit o explicație  și lumea a devenit tot mai mică și mai plină de așteptări. Iar timpul a devenit tare strâmt și eu tare ocupată cu tot felul de „trebuie să”…

Focul atenției mele s-a mutat cu insistență asupra oamenilor, în căutarea necunoscutului. Am început să cercetez creierul, mintea și sufletul. În paralel cu descoperirea psihologiei și a disciplinelor conexe, subtilul ezoteric și marile mistere ale lumii au revenit pe rafturile bibliotecii mele. Am coborât în adâncuri și am zburat spre înălțimi. Și încet, încet, lumea și-a recăpătat vibrația aurie pe care o recunoșteam în copilărie în aripile străvezii ale libelulelor și în petalele delicat colorate din grădința de flori.

Astăzi mă regăsesc scăldându-mă din nou în magia lumii și îmi potolesc dorul de inefabil în fiecare sunet, culoare, gust și cuvânt. Trăiesc profund senzația de sincronicitate a uniunii depline cu mine și cu universul miraculos! La  granița dintre real și imaginar există un spațiu generos unde totul este posibil. Nu vrei să ne întâlnim acolo?”

Așa mi-am scris în toamna lui 2019, când am ieșit din vizuina mea de iepure. Este o declarație a unei stări personale de transcendere către tărâmurile superioare ale existenței mele. Așa mi-am scris în toamna lui 2019, când am ieșit din vizuina mea de iepure. Este o declarație a unei stări personale de transcendere către tărâmurile superioare ale existenței mele.

Redobândirea magiei

În drumul meu cotidian și în profesia mea,  întâlnesc oameni aflați în călătoria lor de căutare a magiei. Sigur că alta este formularea verbală a intenției lor: ce om matur și „responsabil” ar solicita ajutorul unui profesionist pentru redobândirea… magiei? Astfel, obiectivele sesiunilor de coaching sunt mult mai „lumești”: „vreau să-mă regăsesc”, „caut să mă echilibrez”, „sunt bine și totuși îmi lipsește ceva…” Însă toți, fără excepție, aspiră cu mintea și cu sufletul la starea aceea de seninătate amestecată cu curiozitate și susținută de înțelepciunea acceptării minunăției vieții.

De multe ori mă trezesc realizând că toți oamenii mari care îmi intră în birou sunt, de fapt, niște copii mici care și-au pierdut ursulețul de pluș și, deși o vreme l-au uitat, acum îl vor rușinați înapoi sau și-ar dori măcar să retrăiască ocazional senzația aceea de căldură și siguranță catifelată a îmbrățișării jucăriei-totem! Ce mare le este mirarea când „reîntregirea” începe cu și de la povești, iar călătoria spre magie este întotdeauna o coborâre spiralată către străfundurile propriei ființe! Cartea de vrăji și bagheta magică se află în spațiul cel mai intim, pe un raft prăfuit al cuibului inimii, lângă porțelanurile primelor emoții.

Regăsirea magiei

Așa că, draga mea prietenă, inspiră profund și începe-ți propria odisee, bucură-te de aventura reîntoarcerii  în casa sufletului tău! Și dacă nu-ți mai amintești unde este sau cum arată, nu-i nimic: vocea mea te va însoți și o vei redescoperi! În tărâmul magic interior, totul este posibil, fluid, modelabil fără efort, numai cu puterea și în viteza gândului.

Iar dacă te-am făcut să zâmbești printre lacrimi de bucurie și să tresari sub mângâierea unei descoperiri fundamentale, ai înțeles exact: magia ești chiar TU!

Georgiana este o călăuză către adevăratul potențial uman. De 24 de ani lucrează cu, printre și pentru oameni, oferind suport pentru descoperirea și potențarea talentului individual prin auto-cunoaștere. Alegerea ei este să îi ajute pe oameni să-și definească echilibrul și să se armonizeze cu mediul în care trăiesc. Combinând 12 ani de experiență în companii multinaționale, cu 12 ani de antreprenoriat internațional (oferind servicii de consultanță, recrutare, training, coaching în 13 țări) și numeroase certificări și calificări, Georgiana și-a creat metodele proprii prin care te ajută să te cunoști profund, să îți clarifici ce dorești și să îți materializezi deplin și durabil această transformare.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *