Înțelegeri eronate

Stând de vorbă săptămâna trecută cu fetele de la Feminine Lab ne-am trezit vorbind despre diverse înțelegeri eronate legate de transformarea femeii. Aceste neînțelegeri, care plutesc prin mentalul nostru colectiv și se înrădăcinează în conștientul și inconștientul nostru prin experiențele proprii, ne fac să fim sceptice atunci când vine vorba de transformarea de sine. În același timp, ele ne împiedică să găsim în noi adevărata motivație a schimbării și credința că aceasta este posibilă, accesibilă nouă. Iată ce au povestit mintea și sufletele noastre despre trebuie, spiritualitatea:

Trebuie să mă schimb

“Trebuie” este un cuvânt care ne displace profund. Există atât de mulți “trebuie” în viața noastră de femeie încât este firesc, ca atunci când mai apare încă unul pe lunga noastră listă, să reacționăm cu respingere. Toate cursurile care adresează teme legate de cunoașterea de sine ajung mai direct sau voalat la acest “trebuie să mă schimb”. Pentru că sunt multe cursuri adresate femeilor, acest îndemn se transformă într-un fel de picătură chinezească care pune și pune presiune pe noi. 

Nu trebuie! Atât timp cât suntem confortabile cu noi însene, cu viața pe care o ducem, nu este cazul să schimbăm nimic. Decât să ne apucăm să ne schimbăm pentru că este la modă, sau așa zice lumea, mai bine stăm frumușel în confortul nostru călduț. Nevoia de cunoaștere de sine și implicit de schimbare personală este izvorâtă din interiorul sufletului și sufletul nostru și nu are nimic de-a face cu gura lumii. De aceea, dacă nu simțim profund această nevoie și alegem să pornim la drum înarmate doar cu o motivație pur mentală și egotică atunci garantat vom eșua. Așa că mai bine stăm.

Am nevoie să mă schimb! Momentul cel mai benefic al schimbării de sine apare atunci când mintea și sufletul nostru vorbesc, măcar pentru câteva fracțiuni de secundă, aceeași limbă. Mentale fiind, poate că ne este greu să percepem această rezonanță dar, ceea ce oricare dintre noi poate percepe este ceea ce simțim. Iar ceea ce putem simți este determinarea de a o face. Nu mai vreau, până aici, de ajuns – sunt gânduri care anunță momentul schimbării. Sufletește suntem pline de dorință, de un strigăt interior, de presiunea de a erupe vulcanic. În astfel de momente “trebuie” se transformă din obligație într-o necesitate interioară a propriei  existențe. Dacă, în acele momente, reușim să facem un prim pas, atunci am intrat într-o nouă etapă a vieții noastre. Marea capcană a momentului este să alegem să ne ascultăm gândurile – calmează-te , e o nouă toană de-a ta / lasă că ai timp pentru asta / altele sunt prioritățile tale acum / vrei să pierzi tot ce ai? / și în ce, mă rog,  vrei să te schimbi? / toate femeile suferă, suferă și tu un pic, etc. Atunci vom da înapoi și vom intra în aceeași buclă existențială în care “trebuie” este o obligație. 

Lumea spirituală

Spiritualitatea nu ține de foame / spiritualitatea este apanajul călugărilor, pustnicilor / spiritualitatea nu are treabă cu “viața pe asfalt” … și multe astfel de informații planează în jurul nostru. Am crescut cu ele și le-am preluat ca fiind adevărate. Mai mult, ceea ce am văzut în jurul nostru ne-a validat de multe ori informațiile așa că,este în firescul lucrurilor să respingem tot ceea ce ține de spiritual. 

Dar, astăzi nu mai suntem deloc mici și necunoscătoare. Avem, slavă Domnului,  suficient de multă minte și discernământ încât să putem evalua informațiile care ne-au fost băgate în cap. OK, nu avem timp să citim suficient ca să ne facem o părere însă putem să ne uităm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și la tendința globală de a privi spiritualitatea cu alți ochi.

“Spiritualitatea este despre tine!” Direct sau indirect acesta este mesajul care ne este transmis de Marii Înțelepți. Spiritualitatea este un alt mod de a ne înțelege pe noi, lumea, viața pe care o trăim și asta o face accesibilă oricui vrea să-și eleveze conștiința. Îmi vine o comparație acum în minte – este ca și cum când ai terminat liceul suntem înscrise direct la facultate. Nu tu concurență, nu tu examene de admitere… doar alegerea noastră de a participa la cursuri sau nu. De ce nu ne-am duce? De ce ne-am rezuma la ceea ce am învățat la liceu dacă putem, merităm, ni se oferă posibilitatea de a merge mai departe? Este o provocare desigur, căci ieșim din gândirea îngustă a liceului, dar pe de altă parte avem oportunitatea de a înțelege lucrurile mai în profunzime, de a înțelege la ce ne sunt de folos toate cunoștințele aparent trunchiate și separate din liceu, de a experimenta viața la un alt nivel. Același lucru se întâmplă și cu ceea ce numim cunoaștere spirituală. Nu știm dacă să credem sau nu în teoriile sale, dar de ce nu le-am da o șansă, de ce am refuza să descoperim o altă manieră în care să ne privim pe noi, de ce am prefera să rămânem în peșteră în loc să ieșim și să descoperim lumea care a creat-o? 

Spiritualitatea face parte din viața noastră oricum! Spiritualitatea este asociată cu lumea nevăzută – lumea care nu poate fi percepută cu cele 5 simțuri. Dar noi vorbim despre suflet, înțelegerea emoțiilor, intuiție, visare, rugăciune, energii… Toate scapă celor 5 simțuri și totuși sunt acceptate ca fiind reale. Fizica cuantică ne spune că lumea arată așa cum o știm doar atunci când o privim, cu alte cuvinte conștiința noastră creează realitatea. În lipsa intenției și atenției noastre conștiente, lumea este doar o mare de energie potențială. Deci dacă conștiința noastră are această abilitate, de ce am obliga-o iar și iar să ne reducă la imaginea noastră din oglindă? De ce nu i-am permite conștiinței noastre să se desăvârșească la facultate?

“Pentru mine a fi Femeie nu înseamnă să fiu zen 24/24”

Multe femei cred că toate cursurile legate de feminitate vin să le spună că nu sunt “bine” așa cum sunt și că trebuie să fie altfel. Este ca și cum ni s-ar spune că haina pe care o purtăm nu ni se potrivește și suntem “obligate” să îmbrăcăm o alta. Altă haină creată de viziunea cuiva străin nouă care își arogă cumva meritul de a știi ce este mai bine pentru noi. Așa că de multe ori refuzăm acest schimb. Dintr-un anume punct de vedere este corect și ce credem și cum acționăm. 

Feminine Lab are o altă viziune. Noi vrem să vă arătăm că există pe lumea asta și altfel de haine decât cele pe care am fost învățate că trebuie să le purtăm. Aceste haine se potrivesc unei altei imagini despre noi însene, alte roluri pe care le putem juca, alte meniri și misiuni pe care femeia le are de îndeplinit în viața sa. Credem că noi toate merităm aceste lucruri și că orice femeie care dorește are capacitatea de a le descoperi. Și mai credem că, fiecare dintre noi are dreptul de a-și alege ceea ce i se potrivește și să-și creeze propria sa haină, propria imagine de sine. De aceea, noi nu vă vom spune cum trebuie să fiți ci vă vom încuraja să fiți ceea ce vă doriți să fiți.  

Femeia care vrea să-și descopere autenticitatea, să dobândească înțelepciunea de a fi femeie, are nevoie de libertatea de a învăța, experimenta, manifesta așa cum voiește. Noi, creatoarele Feminine Lab, am învățat acest lucru pe propria piele și tocmai de aceea vă oferim această libertate. Noi vă împărtășim din cunoașterea și experiența noastră nu pentru a vă arăta care este calea ci pentru a vă ajuta să vă creați propria voastră cale. 

Femeia care alegeȘi da, pentru noi a fi Femeie nu înseamnă a fi zen 24/24 pentru că am ales să trăim aici, pe asfalt cu voi și printre voi. Am înțeles, fiecare în felul nostru, că degeaba ești zen în lumea ta, în meditație, dacă în viața reală a lui 3D îți dai cu stângul în dreptul. Și mai știm că, Măiestria în arta de a fi femeie, se manifestă prin modul în care abordezi provocările mici ale fiecărei zile. Pe scara conștiinței, uneori trebuie să fim mai sus, alteori mai jos dar, indiferent unde ne-am afla, este important să ne aducem aminte cine suntem și că una dintre principalele noastre lecții este să învățăm să fim femei autentice.    

Avem nevoie de zen-ul meditației, de conectarea cu aspectele elevate ale conștiinței noastre, Mama Pământ, propriul trup. Avem, la fel de bine, nevoie să înțelegem lucrurile la nivel mental pentru a le putea reconcilia, transforma, vindeca. Dincolo de aceste aspecte comune, există unicitatea căii de urmat, pentru simplul motiv că fiecare dintre noi este unică. Așa că noi vă vom arăta drumuri, poteci, scurtături, vă vom oferi instrumente și vă vom sprijini să fiți creatoarele propriului vostru drum.

Voi știți ce anume vreți să fiți, ce înseamnă pentru voi “haina” manifestării autenticității și feminității, de aceea vă îndemnăm ca indiferent de ceea ce vi se spune, de noi sau altcineva, să aveți curajul de a privi lucrurile prin ochiul sufletului vostru și să faceți ceea ce simțiți că trebuie făcut. 

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este calea Oanei. Așa că, fie că o întâlnești ca trainer, consilier de dezvoltare personală sau terapeut, Oana îți va vorbi despre schimbare și nevoia de manifestare a propriei tale Ființe. Combinând cunoștințe și practici diverse precum reiki, cristaloterapie, transformare și vindecare multidimensională, Oana te va provoca și îndruma să descoperi realitatea în care meriți mai mult, poți mai mult, EȘTI cu mult mai mult decât credeai.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *